Шарап пен сыра сияқты балдың да өз құпиясы бар. Бал дәмінің қалыптасуына гүл мен тозаң араларының әсері мол. Алайда осы уақытқа дейін ғалымдар қай ара немен және қай жерде қоректенетінін анықтай алмай келді. Бүгінгі ғылым ол мәселенің шешімін тапқан сияқты.
Жуырда ғалымдар балдағы генетикалық материалдарды зерттей келе, оның қандай өсімдіктерден алынатынын анықтады. Ноа Уилсон Рич қала омарташыларына қызмет көрсететін «The Best Bees» компаниясының негізін қалады. Ол Америка қалаларының бал құрамын зерттеумен айналысатын топқа басшылық етеді.
Бал үлгілері ДНҚ тесттері 5-8 шақырым қашықтықтағы олардың қандай өсімдікті ұнататынын көрсетіп берді.
Авторы: Келси Новаковский
*НӘТИЖЕЛЕР АЛДЫН АЛА МӘЛІМЕТКЕ НЕГІЗДЕЛГЕН. ӨСІМДІКТЕР ӨЗ ӨЛШЕМДЕРІМЕН БЕРІЛМЕГЕН ҚАЛАЛАР ӨЗ ӨЛШЕМДЕРІМЕН БЕРІЛМЕГЕН
Мақаланың толық нұсқасы мен әлемдік зерттеулердің қайнар көзіне қол жеткізгіңіз келсе, shopnationa